Wat doe ik en wie ben ik

Mijn naam is Anja en jaren werkzaam geweest in de verpleging en later nog enige jaren als praktijkopleidster in een  verpleeghuis. Ben moeder van 2 mooie dochters en heb een man waarmee ik alweer 25 jaar getrouwd ben.

Al lange tijd verdiep ik mij in de spirituele wereld. Ik heb een korte opleiding tarot gedaan in Haarlem en daarna ben ik de landelijke opleiding Tarot van de CIVAS gaan volgen en heb een erkend diploma Tarotist behaald in april 2009.

In 2019 ben ik begonnen met een korte cursus Aura- en Chakra Healing. Hier was ik erg enthousiast over en ben toen begonnen met de landelijke opleiding Aura- en Chakra Healing bij de CIVAS en ook daar mijn diploma erkend Aura- en Chakra Healing behaald in februari 2020. 

In balans zijn

In balans zijn betekent dat twee gewichten in evenwicht zijn met elkaar.

In balans zijn betekent dat twee gewichten in evenwicht zijn met elkaar. Dat je evenveel van het een en evenveel van het andere hebt. Als we naar een mens kijken, betekent dit dat we ons stabiel voelen. Niet zwart / wit maar grijs. Dat we niet euforisch zijn, maar ook niet depressief. Dat we ons lichamelijk gezond voelen, waardoor we lichamelijk en geestelijk optimaal kunnen functioneren. Iedereen wil graag in balans zijn maar hoe pak je dat aan?

Op sommige momenten in mijn leven voel ik mij niet in balans. Misschien herken je dat wel, je hebt last van je buik, last van hoofdpijn of andere kwaaltjes. Ook emotioneel lopen dingen niet lekker. Je bent snel overprikkeld, hebt stemmingswisselingen, voelt je somber, emotioneel of juist leeg. 

Het is belangrijk om te weten dat ‘uit balans zijn’ en ‘hardnekkige problemen’ twee verschillende dingen zijn. Uit balans zijn, is iets wat vaak met wat tips en oefeningen op te lossen is. Iedereen is namelijk wel eens uit balans door van alles wat er om je heen of met jou gebeurt.

Met hardnekkige problemen bedoel ik depressies, destructief gedrag, psychische problemen of een eetstoornis. Deze kun je niet met een paar tips en oefeningen oplossen. Hiervoor raadpleeg je een arts of therapeut.

Ikzelf heb mij vooral vroeger uit balans gevoeld. Mijn leven voelde als een grote chaos. Ik overzag het niet. Ik wist niet met gevoelens om te gaan en had geen idee wat ik voelde. Het hele leven leek mij te overkomen en ik stond er middenin en keek er naar. Na een periode van intensieve EMDR-therapie kwam ik langzaam  in balans. Wanneer ik mij nu uit balans voel ga ik met mijzelf aan het werk.  De tarotkaarten, meditatie, edelstenen  en Bachbloesems helpen mij inzichten te krijgen en zo werk ik aan mijn zelfreflectie. Vandaar dat ik inmiddels allerlei opleidingen heb gevolgd om niet alleen mezelf in balans te houden maar ook heb geleerd om jou te helpen om jou balans te vinden..