Uitleg over edelstenen

Edelstenen hebben op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Dit komt door hun betoverende  schoonheid en prachtige kleuren. Behalve als versiering, worden ze ook gebruikt om hun helende werking. Geneeskrachtige stenen worden al sinds de prehistorie gebruikt als amulet.

Helende en geneeskrachtige stenen

Er zijn allerlei verschillende soorten geneeskrachtige stenen. Elke steen is unieke. Helende stenen zijn, net als bijvoorbeeld geneeskrachtige kruiden, een natuurproduct. Ze worden daarom ingezet in de alternatieve geneeskunde. Edelstenen zijn geen dode stukjes natuur. Ze zijn uit gestolde aardse stoffen gegroeid en ontstaan. Ze hebben hun eigen unieke levenskracht en elektromagnetisch veld. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je een edelsteen draagt het wel even duurt voordat je iets van de werking merkt.

De werking van geneeskrachtige stenen

Vroeger merkte men al dat edelstenen en mineralen het leven positief beïnvloeden.  In tijden van stress, ziekte en grote veranderingen hebben ze hun werking bewezen. Iedere edelsteen heeft zijn eigen werking, eigenschappen en karakter. Wanneer je de edelstenen op de chakra’s legt ontstaat er een uitwisseling tussen mineraal en mens. De verstoorde blokkades worden dan opgeheven. Zo ontstaat er weer balans en de levensenergie kan weer stromen.

Welke steen past bij jou.

Je kan voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben. Je kan warmte voelen of tintelingen. Sommige mensen kiezen op intuïtie een edelsteen. Je voelt vanzelf wel of je “iets hebt” met een steen.

 

Ik voel mij altijd op een onweerstaanbare manier aangetrokken tot een steen. Mijn oog valt erop en als ik hem vasthoudt weet ik deze steen past en hoort bij mij.